نحوه کار با تریدینگ ویو؛ راهنمای داشبورد برای مبتدیان

اگر به معامله و سرما‌یه گذاری در بازار ارز دیجیتال مشغول هستید، حتما باید نحوه کار با تریدینگ ویو را بدانید. زیرا برای موفقیت و سود در این بازار باید بتوانید از چارت‌ها و نمودارها برای تجزیه و تحلیل تکنیکال استفاده کنید. تریدینگ ویو یک نرم افزار نموداری مبتنی بر سرمایه‌گذاری است که به صورت تخصصی برای تریدرها و سرما‌یه گذاران ساخته شده است. اطلاعات اولیه و نحوه کار مقدماتی با این برنامه به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. اما برای استفاده از تمامی ویژگی‌های آن باید با نحوه کار با قسمت‌های مختلف و ابزارهای آن آشنا شوید.

آشنایی با تریدینگ ویو

TradingView یک وبسایت و شبکه اجتماعی برای ارتباط معامله گران ارز دیجیتال و تعامل تجربیات و نظرات آن‌ها با یکدیگر است. همچنین با استفاده از نمودارها و ابزارهای مفید آن می‌توانید به پیش‌بینی قیمت ارزها و تجزیه و تحلیل نمودارها به صورت دقیق بپردازید.

تریدینگ ویو امکان دید عمیق در بازارهای مختلف سرمایه گذاری و همچنین توانایی محاسبه و پیش‌بینی قبل از اقدام به معامله را برای شما فراهم می‌کند. کاربران و تریدرها با استفاده از ابزارهای این نرم‌افزار می‌توانند با تحلیل‌های نموداری و دقیق به سرمایه‌گذاری پر سود و کم ضرر برسند. استفاده از ابزارهای این نرم‌افزار مانند این است که بخواهید از یک ارتفاع به پایین بپرید و قبل از آن با استفاده از ابزارهایی مطمئن شوید که روی یک مکان ایمن فرود آمده و دچار آسیب نمی‌شوید.

ساخت اکانت و کار با تریدینگ ویو برای مبتدیان رایگان است اما برای بهره‌مندی از قابلیت‌های ویژه آن مانند دسترسی به نمودارهای مرتبط با شاخص‌های مختلف، قابلیت فیلتر کردن داده‎ها، دسترسی به اسکریپت‌ها و … باید اقدام به خرید اشتراک تریدینگ ویو نمایید. این اشتراک در سه پلن پرو، پرو پلاس و پریمیوم قابل خریداری است که هر کدام نیز قابلیت‌های خاص خود را دارند.

در ادامه این مطلب شما را با ابزارها و تنظیمات TradingView و نحوه کار با آن‌ها آشنا خواهیم کرد.

نحوه کار با تریدینگ ویو برای تحلیل تکنیکال

نحوه کار با تریدینگ ویو برای تحلیل تکنیکال
نحوه کار با تریدینگ ویو برای تحلیل تکنیکال

برای شروع کار باید به سایت Tradingview رفته و به صورت رایگان در آن ثبت نام کنید. اگر اقدام به خرید اکانت پریمیوم تریدینگ ویو نموده‌اید با اطلاعات آن وارد حساب کاربری خود شوید. حال با استفاده از ابزارهای آن می‌توانید اقدام به تحلیل تکنیکال و پیش بینی روند بازار کنید.

صفحه کار با تریدینگ ویو
صفحه کار با تریدینگ ویو

شاید در ابتدا با دیدن صفحه پر از علائم و نمودار آن وحشت کنید، اما اگر با هر یک از ابزارهای آن آشنا شوید کار با آن بسیار لذت بخش و آسان خواهد بود. در ابتدا اگر نور سفید پس‌زمینه چشم شما را اذیت می‌کند از طریق گزینه سه خط بالا سمت راست به حالت Dark color theme بروید. در نوار عمودی ابزارهای مورد استفاده مانند برنامه فوتوشاپ قابل مشاهده هستند. در سمت راست صفحه قیمت لحظه‌ای وبسایت را می‌بینید. از طریق نوار افقی بالا می‌توانید تایم فریم و اندیکاتورها را تغییر دهید.

اصطلاحات تریدینگ ویو

در این قسمت به بررسی اصطلاحات تریدینگ ویو و کاربرد آن‌ها می‌پردازیم.

بهترین تایم فریم

انتخاب تایم فریم به استراتژی معاملاتی شما بستگی دارد. اما در ابتدای کار برای تحلیل بهتر است از تایم فریم بزرگ‌تر استفاده کنید و هم‌زمان تحلیل خود را در تایم فریم‌های کوچک‌تر نیز بررسی کنید. نمودارهای پایین چارت که به شکل ستون‌های سبز و قرمز هستند، حجم معاملات ورودی و خروجی به ارز دیجیتال شما را نشان می‌دهند. حجم معاملات یکی از گزینه‌های مهم برای بررسی در تحلیل تکنیکال است.

نحوه رسم ترندلاین

ترندلاین یکی از ابزارهای مفید و پراستفاده تریدینگ ویو است. به این صورت که با وصل کردن قله‌ها و دره‌ها به یکدیگر می‌توانید نواحی مقاومت و حمایت‌های داینامیک را به خوبی پیدا کنید.

ابزار ترندلاین

استفاده از ابزار ترندلاین در تردینگویو را در تصویر با رنگ نارنجی می‌بینید. همان‌طور که می‌بینید کف‌ها با این خط نارنجی به هم متصل هستند. با امتداد دادن این خط می‌توانید محدوده های مهم را در آینده پیشبینی کنید، زیرا که قیمت هر جا که به این خط برخورد کرده خلاف جهت برگشته است به همین دلیل می‌توانید به این خط اطمینان بالایی داشته باشید. Horizon tal line نیز یک خط افقی را برای شما روی چارت رسم می‌کند که برای نقطه زنی در معاملات فیوچرز مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این نوع معاملات می‌توانید با پولی بیشتر از سرمایه خود معامله کنید و سود شما نیز چند برابر می‌شود.

با این روش در معاملات فیوچرز حتی از ریزش معاملات نیز سود دریافت می‌کنید. Regression trend نیز به شما یک خط میانی و یک خط برای سقف‌ها و کف ها می‌دهد. همان‌طور که می‌بینید قیمت هر بار که با سقف یا کف خطوط برخورد کرده برگشته و از ادامه روند منصرف شده است. برای رسم این خط باید یک نقطه را در کف و یک نقطه را در سقف (یا برعکس) انتخاب کنید.

نکته مهم در مورد ترندلاین این است که با استفاده از آن می‌توانید سرمایه گذاری‌های بلند مدت انجام دهید یا به اصطلاح هودل کنید. در بازارهای مالی ارز دیجیتال هودل کردن به معنی نگه داشتن پول تا زمانی است که به سود خوبی برسد که یکی از بهترین استراتژی‌ها در میان تریدرها است.

کانال‌های پرسود

یکی دیگر از ابزارهای پیش‌بینی در تریدینگ ویو استفاده از کانال است. این کانال از سه خط ترندلاین تشکیل شده است. برای رسم کانال ابتدا باید کف‌های بالاتر از هم را پیدا کرده و با اتصال آن‌ها خط دوم را به سقف‌های بالاتر متصل کنید. پس از انجام اتصالات یک خط چین این کانال را به دو قسمت مساوی تقسیم می‌کند. در صورت تشخیص درست نواحی داینامیکی می‌توانید وارد پوزیشن‌های فیوچرزی شوید.

محدوده یا زون

زون‌ها محدوده های حمایتی یا مقاومتی در نمودارها هستند که نسبت به خط افقی Horizontal line اعتبار بیشتری دارند. این محدوده‌ها نواحی استاتیکی هستند که هرگاه قیمت به آن‌ها برخورد می‌کنند از ادامه روند منصرف می‌شوند و جهت خود را تغییر می‌دهد. با استفاده از کانال هم می‌توانید زونی با نقاط داینامیک رسم کنید. توجه داشته باشید که در محدوده زون‌ها نباید معامله کنید.

فیبوناچی در تریدینگ ویو

دو مورد از ابزارهای پیش‌بینی مهم فیبوناچی دو نقطه‌ای (Retracement) و فیبوناچی سه نقطه‌ای (Extension) هستند. برای استفاده از فیبوناچی دو نقطه‌ای و پیش بینی این‌که قیمت تا کجا می‌رود، نقطه اول را در یک موج قبلی قرار داده و نقطه دوم را در اتمام موج فعلی. در فیبوناچی سه نقطه‌ای نیز همین کار را از یک موج قبل‌تر انجام دهید. این خطوط خط‌های فرضی هستند که قیمت با برخورد به آن‌ها واکنش نشان می‌دهد.

استفاده از اندیکاتورها در تردینگ ویو

اندیکارتورها یکی دیگر از ابزارهای تردینگ ویو برای پیش بینی ادامه روند نمودارها هستند. اندیکاتورها محدوده حمایتی و مقاومتی خوبی را به نمایش می‌گذارند .دو اندیکارتور پر استفاده RSI و MAC هستند. کافی‌ست تا روی Indicators کلیک کرده و نام آن را تایپ کنید تا اندیکاتور مورد نظر به نمودار اضافه شود. با ضربه روی Compare می‌توانید چارت فعلی رمز ارز خود را با چارت رمز ارز دیجیتال دیگر مقایسه کنید.

واچ لیست ارزهای دیجیتال

برای ذخیره تحلیل‌های خود در یک ارز دیجیتال در صرافی مشخص، می‌توانید آن را در بخش واچ لیست برای همیشه نگه دارید. برای این‌کار کافی‌ست تا روی گزینه + در بالا سمت راست تصویر رمز ارز خود را انتخاب کنید.

ابزارهای تحلیل تکنیکال

در ادامه به معرفی ابزراهای تحلیل تکنیکال سایت تریدینگ ویو می‌پردازیم.

نوار ابزار بالا

  • Symbol Search: اولین گزینه نوار ابزار بالا است و در آن می‌توانید نماد ارز مورد نظر خود را انتخاب کرده و یا نماد را تایپ و جستجو کنید.
  • TimeFrames: در این قسمت می‌توانید تایم فریم‌ها که بازه‌ها زمانی از یک ثانیه تا یک ماه هستند را مشاهده کنید. در صورت خرید اشتراک تریدینگ ویو می‌توانید این قسمت را شخصی سازی کنید.
  • Candles: در این قسمت می‌توانید نحوه نمایش نمودارها را تغییر دهید. نمودارها در حالت پیش فرض به شکل نمودار شمعی (Candlesticks) هستند که محبوب ترین سبک نمایش در بین تریدرها است.
  • Compare: از این قسمت می‌توان نمودار چند ارز را روی هم انداخت و با هم مقایسه کرد. این بخش برای بررسی همبستگی قیمت چند ارز مورد استفاده است. به‌عنوان مثال قیمت بیتکوین و اتریوم را مشاهده و با هم مقایسه کنید.
  • Indicators: که فهرست کامل اندیکارتورها در این قسمت است. با تایپ نام اندیکاتور مورد نظر خود می‌توانید آن را پیدا کنید.
  • Financials: که فهرستی از اندیکاتورهای مالی را نمایش می‌دهد. با این گزینه می‌توان تحولات قیمت را در کنار شاخص‌های مالی بررسی کرد.
  • Templates: با این گزینه می‌توانید از قالب‌های آماده و ذخیره شده اندیکاتور برای یک استراتژی خاص استفاده کنید.
  •  Alerts: از دکمه هشدار برای تنظیم رسیدن به قیمت مورد نظر استفاده کنید تا نیازی نباشد تا به طور مداوم بازار را چک کنید.
  • Replay: با این گزنیه می‎‌توانید به بررسی سوابق معاملات خود و استراتژی‌های آن‌ها در معاملات قبلی بپردازید. همچنین می‌توان از این طریق یک روند خاص تحولات قیمت را با سرعت مورد نظر بررسی کرد.
  • Layout: با این گزینه می‌توان پنجره را به بخش‌های مختلف تقسیم کرده و هم‌زمان قیمت ارزهای مختلف یا تایم فریم های مختلف را با هم مقایسه کرد. البته این قسمت تنها در پلن‌های غیر رایگان تریدینگ ویو فعال است و امکان مقایسه 2 یا 4 یا 8 ارز وجود دارد.
  • Unnamed: با این گزینه که تنها در نسخه‌های پولی موجود است می‌توان طرح یا Layout نمودار خود را ذخیره کرد و به نوعی دکمه ذخیره یا Save به حساب می‌آید.
  • Chart Setting: با استفاده از گزینه تنظیمات می‌توانید شخصی‌سازی‌های مختلفی را انجام دهید. گزینه‌هایی مانند رنگ، ظاهر، منطقه زمانی، خطوط و وضعیت، مقیاس یا رویداد را می‌توان از این قسمت تغییر داد.
  • Full Screen: با این گزینه صفحه نموداری با حداکثر اندازه را روی نمایشگر خود مشاهده می‌کنید.
  • Snapshot: با این گزینه می‌توانید از اطلاعات صفحه خود اسکرین شات گرفته آن را ذخیره یا با دیگران به اشتراک بگذارید.
  • Publish: با این گزینه می‌توانید تحلیل یا معاملات خود را در شبکه‌های مجازی منتشر کرده یا با دیگران به اشتراک بگذارید.

نوار ابزار سمت چپ:

  • Profile: در این قسمت می‌توانید به ایده‌های که منتشر کرده‌اید، حساب‌های کاربری که دنبال می‌کنید، ایده‌های سایر تریدرها که لایک کرده‌اید و Help Center دسترسی پیدا کنید.
  • Cursors: در این قسمت به نشانه‌گرهای مختلف مانند خط تیره، فلش، نقطه و … دسترسی دارید. برای پاک کردن تغییری که ایجاد کرده‌اید از نشانه‌گر پاک کن استفاده کنید.
  • Trend line: این گزینه مانند یک قلم برای شما کار می‌کند. با استفاده از آن می‌توانید خط افقی، خط روند، سطح حمایت و مقاومت و هر خطی که نیاز دارید را رسم کنید.
  • Geometric shapes: این گزینه یک قلم مو است که برای رسم اشکال هندسی و طرح‌هایی به جز خط مستقیم که با گزینه Trendline tools قابل رسم است، بکار می‌آید.
  • Annotation tools: برای اضافه کردن یادداشت یا نظر روی نمودار بکار می‌رود.

نوار ابزار سمت راست:

  • Watch list: که یکی از بهترین و مهمترین ابزارهای وبسایت تردینگ ویو است. در این بخش می‌توانید لیست‌های مختلفی از معاملات یا تنظیمات شخصی خود ایجاد کنید. البته در حساب کاربری رایگان تنها امکان ایجاد یک لیست را دارید.
  • Alerts: هشدارهایی که در زمان خاص برای شما ارسال می‌شوند در این قسمت قابل مشاهده است. این هشدارها قابل تنظیم هستند.
  • News: تازه‌ترین خبرها در رابطه با رمز ارزهایی که در سبد دارایی‌های شما است در این قسمت قابل مشاهده است.
  • Data window: در این قسمت اطلاعاتی مانند تغییر ارزش، حجم معاملات، پایین‌ترین و بالاترین قیمت و … قابل مشاهده است.
  • Hotlists: محل مشاهده محرک‌های اصلی بازار.
  • Calendar: یک گزارش کامل به ترتیب زمان از اخبار مهم و داده‌های حقیقی و تحلیل‌ها و پیش‌بینی‌ها.

نوار ابزار پایین:

  • Stock Screener: اولین گزینه این ابزار قسمتی برای جستجوی بازار هدف مانند سهام، فارکس، ارز دیجیتال و … است.
  • Text Notes: این یک دفترچه یادداشت برای پنل کاربری است که کاربران می‌توانند نکات مهم را یادداشت کنند.
  • Pine Editor: در این جا کاربران می‌توانند استراتژی‌ها و اندیکاتورهای دلخواه خود را کدنویسی کنند.
  • Strategy Tester: این قسمت برای آزمایش استراتژی‌ها و اندیکاتورها بکار می‌رود.
  • Trading Panel: این قسمت برای اتصال به کارگزاری‌ها و صرافی‌هاست. البته پلتفرم مورد نظر شما باید مجوز استفاده از تریدینگ ویو را داشته باشد.

آیا تریدینگ ویو انتخاب شماست؟

حضور و فعالیت در بازارهای مالی و ارز دیجیتال شوخی برداز نیست و باید با کمک ابزارهای تخصصی وارد معامله در آن‌ها شد. تریدینگ یوو یکی از این ابزارهای مفید است که به شما برای تحلیل‌های تکنیکال و بررسی آن کمک می‌کند. Tradingview از جمله پلتفرم‌هایی است که می‌تواند مانند یک مشاور حرفه‌ای به معامله گران کمک کند. امیدواریم پس از مطالعه این مطلب بتوانید از کار با داشبورد تریدینگ ویو نهایت استفاده را ببرید.

شاید دوست داشته باشید
نظرتون رو بگید!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.