مقایسه آزمون تافل و آیلتس؛ کدام آزمون مدرک معتبرتری می‌دهد؟

اگر حتی یک بار هم که شده به فکر مهاجرت تحصیلی و یا پذیرش در دانشگاه‌های خارج از کشور افتاه‌اید و به همین دلیل، بر سر شرکت در یکی از دو آزمون آیلتس و یا تافل مردد مانده‌اید، این مطلب از انارگیفت را دنبال کنید تا با مقایسه آزمون تافل و آیلتس، بتوانید معتبرترین آزمون زبان انگلیسی را انتخاب کنید.

گرچه هر دو آزمون آیلتس و تافل برای سنجش میزان سطح زبان افراد طراحی و تدوین شده‌اند، اما علاوه بر نحوه امتیازدهی متفاوت، نقاط غیر مشترک زیاد دیگری نیز دارند که در ادامه به آن می‌پردزیم.

در مطلبی دیگر به معرفی بهترین پلتفرم های آموزش زبان آنلاین اشاره کرده‌ایم، برای شناخت کامل‌تر روی لینک مربوطه کلیک کنید.

مقایسه آزمون تافل و آیلتس
مقایسه آزمون تافل و آیلتس

تفاوت آزمون تافل و آیلتس

  • دشواری سطح سوالات:

شرکت کنندگان در آزمون تافل باید حتما بالای ۱۷ سال سن داشته باشند، اما آیلتس ساده‌تر است و محدودیت سنی ندارد.

  • نحوه برگزاری:

در آزمون تافل تمامی سوالات تستی هستند، اما آیلتس سوالات تشریحی و متنوع دیگی نیز دارد. همچنین در امتحان اسپیکینگ آیلتس، شخصی مسول برگزاری آزمون و پرسیدن سوالات هست، اما در تافل اینچنین نیست.

  • ادغام انگلیسی آمریکایی و انگلیسی:

در تافل تنها باید از یک زبان یا آمریکایی و یا انگلیسی برای پاسخگویی به سوالات استفاده کرد، اما در آیلتس می‌توان از هر دو کمک گرفت.

  • اطلاعات عمومی:

در آیلتس بیشتر در مورد اطلاعات عمومی سوال پرسیده می‌شود، اما تافل بیشتر به صورت آکادمیک برگزار می‌شود.

  • مدت زمان برگزاری:

زمان مورد نیاز برای پاسخگویی به سوالات آزمون آیلتس بسیار کمتر از تافل است و در نتیجه خستگی کمتری به همراه دارد.

برای خرید اشتراک آموزش زبان ممرایز کلیک کنید.

جزئیات آزمون تافل

آزمون تافل برای پذیرش دانشگاهی
آزمون تافل برای پذیرش دانشگاهی

برای اینکه بدانید برای مهاجرت کدام آزمون زبان معتبرتر است؟، بهتر است ابتدا به صورت جداگانه هر یک از دو آزمون مذکور را بررسی کنیم و سپس به مقایسه آزمون تافل و آیلتس بپردازیم.

برگزاری آزمون

در گذشته آزمون Toefl به صورت حضوری و سنتی برگزار می‌شد، اما اکنون با گسترش استفاده از فضای مجازی، نحوه برگزاری این آزمون نیز تغییر یافته و بر پایه اینترنت و به صورت آنلاین برگزار می‌شود. به این آزمون iBT می‌گویند.

امتیاز نهایی

نمره نهایی آزمون تافل بر اساس پاسخگویی به تمامی سوالات ارائه می‌شود و یک میانگین کلی از تمامی سوالات زبان آموز است. با این وجود، شخص می‌تواند نمره خود را در هر بخش به صورت مجزا نیز مشاهده کند.

برای یادگیری مکالمه زبان انگلیسی به صورت کامل از اشتراک السا اسپیک کمک بگیرید.

بخش‌های مختلف آزمون تافل

در مجموع ۴ بخش برای پاسخگویی به سوالات تافل وجود دارد که عبارتند از:

ریدینگ یا خواندن

در این بخش از آزمون بر اساس مطلبی که ارائه می‌شود، باید به ۳۶ تا ۵۶ سوال موجود پاسخ دهید و نتیجه نهایی توسط رایانه اعلام می‌شود.

لیسنینگ یا گوش دادن

در این قسمت نیز از ۳۴ تا ۵۱ سوال از شما پرسیده می‌شود که رایانه به شما نمره خواهد داد. بدین ترتیب که مطلبی (سخنرانی و یا مکالمه) برای شما پخش می‌شود و شما باید هر آن چه از مطلب فهمیده‌اید، ارائه دهید.

مکالمه و یا اسپیکینگ تافل

شما به مدت زمان حدودی ۲۰ دقیقه باید به ۶ سوال مختلف در این بخش پاسخ دهید. این قسمت از آزمون توسط یک شخص نمره‌دهی می‌شود و رایانه‌ای نخواهد بود.

رایتینگ یا نوشتن در آزمون TOEFL

این بخش از آزمون شاید سخت‌ترین بخش آزمون باشد که ۵۰ دقیقه به طول می‌انجامد. هم رایانه و هم فرد ارزیاب به پاسخ‌های شما امتیاز می‌دهند و شما می‌توانید در ۲ بخش به سوالات موجود پاسخ دهید.

در نهایت آزمون تافل حدود ۴ ساعت طول می‌کشد که در میانه آن نیز زمانی کوتاه برای استراحت به شما داده می‌شود و امتیازات آن از ۰ تا ۱۲۰ است.

آزمون آیلتس

اعتبار نتیجه آزمون آیلتس
اعتبار نتیجه آزمون آیلتس

در مقایسه آزمون تافل و آیلتس، باید گفت که این آزمون کاربرد بیشتری در پذیرش دانشگاه‌های خارجی دارد و شما هم بیشتر با آن سر و کار دارید. IELTS بیشتر برای سنجش مهارت زبان انگلیسی افراد غیر انگلیسی زبان است و برای پذیرش در دانشگاه‌های معتبر خارجی استفاده می‌شود. همچنین می‌توان از آن برای سنجش سطح زبان انگلیسی خود کمک گرفت.

نتیجه این آزمون در پایان پاسخ دهی به سوالات بخش‌های ریدینگ (خواندن)، لیسنینگ (گوش دادن)، رایتینگ (نوشتن) و اسپیکینگ (مکالمه) از ۰ تا ۹ ارزیابی می‌شود. این نمرات به شکل زیر تعبیر می‌شود:

نمرات آزمون آیلتس

سوالات آزمون آیلتس

شما به عنوان شرکت کننده در این آزمون می‌توانید یک هفته قبل و یا بعد از برگزاری آزمون در بخش مکالمه یا همان اسپیکینگ، شرکت کرده و نمره مربوط به این بخش را کسب کنید. سه بخش دیگر آزمون که شامل ریدینگ، لیسنینگ و رایتینگ می‌شود در یک روز برگزار می‌شود.

لیسنینگ

در این قسمت ۴ مونولوگ برای شما پخش می‌شود که در نهایت با توجه به آن باید در دو بازه زمانی ۳۰ دقیقه و سپس ۱۰ دقیقه، به سوالات پاسخ خواهید داد.

ریدینگ

این بخش از آزمون به مدت ۱ ساعت طول می‌کشد و شما باید در آن به سوالات مربوط به یک متن طولانی که خوانده‌اید جواب بدهید.

رایتینگ

این قسمت در آیلتس شما را به نوشتن دو مقاله وادار می‌کند. در بخش اول باید یک موضوع دلخواه را در ۱۵۰ کلیمه توصیف کرده و در مقاله دوم به اجبار در مورد موضوع داده شده، مطلبی حداقل ۲۵۰ کلمه‌ای خواهید نوشت.

اسپیکینگ

این بخش توسط یک فرد ارزیاب برگزار می‌شود و شما باید به مدت ۱۵ دقیقه برای او مطلبی را توضیح دهید.

مقایسه آزمون تافل و آیلتس

امیدواریم که با مطالعه مطلب بالا، به تفاوت تافل و آیلتس پی برده باشید. حالا اگر شما بخواهید سطح آکادمیک زبان انگلیسی خود را بسنجید و ثابت کنید در کدام آزمون شرکت می‌کنید؟ آیلتس یا تافل؟

خوشحال می‌شویم اگر در هر دو آزمون شرکت کرده‌اید، برای مقایسه آزمون تافل و آیلتس به ما اطلاعات جامع‌تری بدهید تا کاربران دیگر نیز بهره‌مند شوند. علاوه براین، شما می‌توانید با خرید اشتراک ماندلی، از طریق بازی و سرگرمی انگلیسی را یاد بگیرید و سپس با شرکت در آزمون‌های فوق، سطح یادیگری خود را بسنجید.

شاید دوست داشته باشید
نظرتون رو بگید!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.